Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Hacker "έσπασε" την κρυπτογράφηση των κινητών μας τηλεφώνων!!!


Ένας Γερμανός μηχανικός υπολογιστών με όνομα Karsten Nohl κατάφερε να ξεκλειδώσει το επι 21 χρόνια 64 bit πρωτόκολλο κρυπτογράφησης ομιλίας και μηνυμάτων των κινητών τηλεφωνων, το γνωστό σε όλους μας GSM.. Κατάφερε και μπήκε στην “καρδία” του αλγόριθμου κρυπτογραφσησης του GSM τον γνωστό αλοριθμο Α5/1 και σαν να μην έφτανε αυτό, στην συνέχεια διοχέτευσε τον σπασμένο αλγόριθμο στις κοινότητες των hacker και cracker ώστε και αυτοί να τον “επεξεργαστούν” για “ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς” όπως ο ίδιος αναφέρει.

Το καλό δεν τελειώνει εδώ...O Οργανισμός GSM έστειλε επιστολή και ρώτησε τον Karsten Nohl ποιές είναι οι προθέσεις του για την συνέχεια για να λάβει την απάντηση οτι κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας και όπως ανέφερε ο ίδιος με το πρόγραμμα που δημιούργησε είναι εφικτό να ακούει συνομιλίες άλλων και να διαβάζει τα μηνύματά τους, άλλο όμως οτι αυτός δεν το κάνει. Απίστευτο?

O Οργανισμός GSM έβγαλε ανακόινωση πως θα προβέι άμεσα σε νέο 128 bit πρωτόκολλο κρυπτογράφησης ομιλίας και μηνυμάτων των κινητών τηλεφωνων, το οποίο θα πρέπει άμεσα όλες οι εταιρίες κινητης τηλεφωνίας ανα τον κόσμο να αναβαθμίσουν στα δίκτυά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου