Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Η αγορα της Πληροφορικής το "παλεύει" σκληρά και ανταμοίβεται!

Οτι και να λένε για τις προτεραιότητες κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, τα γεγονότα είναι : Η απασχόληση είναι κάτω. Οι τιμές κατοικίας είναι κάτω. Αλλά οι πωλήσεις PC είναι επάνω. Τρόπος του λέγειν επάνω. Συνολικά, οι πωλήσεις PC ήταν επάνω 2.3% το τρίτο τρίμηνο του 2009 έναντι του ίδιου τετάρτου το 2008. Οι αριθμοί προκαλούν τις εκθέσεις κατάθλιψης που είαν  κυκλοφόρησει νωρίτερα στο έτος, αφότου κράτησαν οι πωλήσεις 11.4% το τελευταίο τέταρτο του 2008, 6.8% το πρώτο τρίμηνο του 2009 και 2.4% στο δεύτερο. Η αποκατάσταση ήταν τόσο απότομη που μια άλλη επιχείρηση έρευνας αγοράς, η iSuppli, είπε ότι το κύμα 19% μεταξύ των πωλήσεων των δεύτερου και τρίτου τετάρτου ήταν το μεγαλύτερο που έχει δει δεδομένου ότι άρχισε την τις αναλυσεις τις σε αυτην την αγορα το 2003. Οι πωλήσεις των τσιπ μικροεπεξεργαστών PC - η καρδιά των μηχανών - ακόμα καλύτερα, δείχνοντας ότι οι προμηθευτές PC έχουν τις μεγάλες ελπίδες. Οι πωλήσεις των τσιπ αυξήθηκαν 23% στο τρίτο τέταρτο.

Κινητές συσκευές κυριαρχούν.



Ένας μεγάλος παράγοντας πίσω από τον αριθμό είναι η δημοτικότητα των κινητών συσκευών. Οι πωλήσεις notebooks δεν "κρέμασαν" ποτέ κατά τη διάρκεια της ύφεσης. Οι επεξεργαστές κατάλληλοι για τα φορητά PC, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ για τον Atom της Intel που χρησιμοποιoύνται στα μίνι  netbooks, ήταν επάνω σχεδόν 36%στο τρίτο τέταρτο. Εντούτοις, πολύς πήγαν στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση προσφέρει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα κίνητρα για τους αγοραστές υπολογιστών.
Αλλά οι μη-κινητές συσκευές ανέβηκαν. Οι προσωπικοί υπολογιστές γραφείου ανέβηκαν στο 11.4% στο τρίτο και τέταρτο δίμηνο, και οι επεξεργαστές για τους κεντρικούς υπολογιστές πήγαν στο12.2%.

Τελικά όλες οι προβλέψεις και τα στατιστικά δείχνουν οτι η παγκόσμια αγορά υπολογιστών και φορητών θα ξαναγυρίσει στην πριν ύφεση εποχή οπου ο τζίρος βρισκόταν στα 1,5 $ τρισεκατομμύρια.

Οι συνηθης ύποπτοι

Οποιαδήποτε συζήτηση της αγοράς PC πρέπει να εξετάσει την αιώνια ερώτηση: "Ποιός παίρνει ποσοστό πωλήσων απο ποιόν"; Σε αυτήν την περίπτωση, ήταν η Hewlett Packard εναντίον όλων των άλλων. Το τελευταίο τέταρτο η HP ήταν στην πρώτη θέση, με σχεδόν 20% της παγκόσμιας αγοράς. Οι αποστολές της αυξήθηκαν 7% κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου. Η Acer ήρθε δεύτερη, με 13.4% της αγοράς, με αποστολές που κυμάνθηκαν επάνω απο 16.6%, κατά ένα μεγάλο μέρος χάρη στην θέση της στην αναπτυσσόμενη  ασιατική αγορά. Η Dell ήρθε τρίτη, με 12.9% της αγοράς, κάνοντας όμως μια πτώση πωλήσεων 5.9%. Η Lenovo, η κινεζική εταιρία που εξαγόρασε το τμήμα εμπορικών υπολογιστών της IBM ήρθε στο τέταρτο με 8.7% βλέποντας άλμα πωλήσεών του 17.2%. Η Toshiba ήταν πέμπτη με 8.7% παίρνοντας την αύξηση πωλήσεων 9.7%. Και τέλος 'ολοι οι υπόλοιποι  πήραν το υπόλοιπο 40% της αγοράς. Αυτές οι απρόσωπες εταιρίες τα πήγαν χειρότερα από τη Dell, και είδαν πτώση πωλήσεων 7.2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου