Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Η Bing κερδίζει το 10% της δικτυακής αναζήτησης στις ΗΠΑ

Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft δείχνει να πηγαίνει μάλλον καλά μετά από τις πρόσφατες ενδείξεις ότι έχει κατορθώσει να πάρει σχεδόν 10%της αγοράς στις ΗΠΑ. Αυτό την βάζει αρκετά παραπάνω από τους ανταγωνιστές όπως τη AOL, και πολύ πιό κοντά στοο νούμερο 2 παγκοσμίως, την Yahoo, η οποία έχει αρχίσει να χάνει ποσοστό από την έναρξη του έτους. Το τελευταίο δεν είναι απαραιτήτως κακό νεό για την Yahoo, δεδομένου ότι ήYahoo και Microsoft δημιούργησαν παρέα την Bing.

Στην αντιπέρα όχθη ο γιγαντας την αναζητησης δείχνει να κρατά παραπάνω απο το 65% της αναζητησης στισ ΗΠΑ και αυτο το ποσοστό που ήθελε να κερδίσει η Microsoft δείχνει να το κερδίζει απο την Yahoo παροτι ολη η δημιουργια της Bing ηταν για να φρενάρει και κα αποσπάσει ποσοστό απο την Google.

Η στατηγική της Microsoft απο εδώ και περα δεν ειναι ξεκάθαρη αν και όπωςε λέει ήδη διαπραγματευεται “καλά” συμβολαια διαφήμησης και παρα πολλοί ανθρωποι της αγορας λένε πως η Bing έχει όντως να δώσει κάτι παραπάνω απο την Google.

Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε να δούμε μια μεγάλη μάχη αυτό το έτος μεταξύ αυτών των δύο γιγαντών και σίγουρα με ένα κέρδος για ολους έμας τους χρήστες: καλύτερες και πιο “έξυπνες” μηχανές αναζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου